راهبردهاي رهبر فرزانه انقلاب در زمينه امر به معروف و نهي از منکر؛
رشته پيوند محبت را حفظ کنيد/ به اندک بهانهاي افراد را طرد کردن با "نهي از منکر" منافات دارد
رشته پيوند محبت را حفظ کنيد؛ اگر فردي به سمت شما ميآيد و اظهار علاقهاي به شما ميکند، به دليل عيوبي که دارد دست رد به سينه او نزنيد، اين يک قاعده کلي است که به اندک بهانهاي افرادي را طرد کردن و رد کردن و آنها را از مرز دوستي خود خارج کردن، اين مخالف با آن چيزي است که در اين حديث و فريضه امر به معروف و نهي از منکر به ما دستور داده شده است.

به گزارش سلام لردگان، امر به معروف و نهي از منکر در مقياس وسيع و عمومي خود حتي از جهاد بالاتر است و اساس جهاد را اين فريضه استوار ميکند اما اينکه امر به معروف و نهي از منکر چيست و ما در مقابل آن چه وظيفهاي داريم در آيات و روايات به صراحت بيان شده است.
امر به معروف و نهي از منکر يکي از ارکان اساسي اسلام و ضامن برپا داشتن همه فرايض اسلامي است و بايد در جامعه ما احياء شود و هر فردي از آحاد مردم، خود را در گسترش نيکي و صلاح و برچيده شدن زشتي و گمراهي و فساد، مسئول احساس کند.
با توجه به فرا رسيدن ماه محرم و توجه ويژه به انجام فريضه امر به معروف و نهي از منکر از اين پس در صفحه حقوقي قضايي، ديدگاهها و بيانات مقام معظم رهبري را در مورد اين فريضه ديني مرور ميکنيم.
**طرد نکردن ديگران به بهانه عيوبشان
مقام معظم رهبري در تاريخ 28 شهريور 1392 بيان کردند؛ يک کسي است، با شما اظهار دوستي ميکند، به سمت شما ميآيد و اظهار علاقهاي به شما ميکند. دست رد به سينه او نزنيد با ذکر عبوبي که شما در او مشاهده ميکنيد. اين خيلي دستور مهم و بزرگ و عمومياي است. يک کسي ميآيد پيش ما اظهار علاقه به ما ميکند، ما فورا برويم سراغ آن اشکالاتي که در او وجود دارد و روي آنها تکيه کنيم و طعن بر آنها بزنيم، ميفرمايد مضمون اين حديث اين است که محبت کسي را که به شما اظهار محبت ميکند قبول کنيد، محبت او را بپذيرد. ولو و اگر کسي عيبي هم در او سراغ داريد، لزومي ندارد که طعن در آن عيب بکنيد و اين را موجب اين قرار دهيد که دست رد به سينه او بزنيد.
اگر کار خلافي دارد، گناهي دارد، عيبي دارد، لازم نيست او را به خاطر اين عيب طرد کنيد، رد کنيد، متوقف کنيد. يعني جلوي او را بگيريد با نهي از منکر منافاتي ندارد. با اين منافاتي ندارد لکن رشته پيوند محبت را حفظ کنيد. بعد البته انسان براي نهي از منکر يا براي اهداي عيوب دوستش و مرآه بودن براي مومن فرصتهايي دارد و ميتواند از اين فرصتها استفاده کند و اين کار را انجام دهد. اما اين جور نباشد که به مجرد اينکه يک ايرادي را در او سراغ دارد، يک عيبي را در او سراغ داريد، اين موحب بشود که شما محبت او را وخود او را طرد کنيد و قبول نکنيد اين يکي از آن شاه بيتهاي برخورد در روابط اجتماعي است.
بعد فرمود اين جزو اخلاق و رفتار پيغمبر و اوليائش نيست. يعني آنها کساني را که ميآمدند سراغشان، عيوبي هم داشتند، اشکالاتي داشتند، دست رد به سينه آنها نميزدند. جذبشان ميکردند. نگهشان ميداشتند البته در اصلاح آنها هم ميکوشيدند، امر به معروف هم ميکردند و نهي از منکر هم ميکردند. اين يک قاعده کلي است که به اندک بهانهاي افرادي را طرد کردن و رد کردن و آنها را از مرز دوستي خود خارج کردن، اين مخالف با آن چيزي است که در اين حديث به ما دستور داده شده است.
منبع. باشگاه خبرنگاران